În cele din urmă, ai găsit o firma de hosting de web cu care ai încheiat un contract pentru o anumită perioadă. Însă lucrurile nu decurg așa cum probabil te-ai așteptat. Pe parcurs ai descoperit că serviciile oferite nu corespund cu ceea ce ți s-a comunicat la început sau poate că afacerea ta a crescut și tocmai ai depășit planul de găzduire achiziționat.
Există numeroase motive pentru care ți-ai putea dori să schimbi furnizorul de găzduire web. În acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente nemulțumiri privind serviciile de găzduire web, care te-ar putea convinge că este momentul să îți schimbi firma de hosting web în 2020.
Iată ce îi determină pe cei mai mulți clienți să mute găzduirea web la un alt furnizor:
- Disponibilitatea (Uptime)
- Prețul
- Suportul tehnic
- Viteza
- Nivel scăzut de securitate
- Depășirea limitei de lățime de bandă
- Erori de facturare sau taxare suplimentară
- Spațiu de stocare depășit
- Pachete sărace în caracteristici
- Un nivel de control mai ridicat
- Impactul asupra SEO
1. Disponibilitatea (Uptime)
Disponibilitatea (Uptime) este unul dintre cele mai importante și mai frecvente motive pentru schimbarea firmei de hosting web. Dacă site-ul tău se confruntă adesea cu întreruperi, poate fi un indiciu că furnizorul tău nu este atât de bun pe cât credeai. Este esențial pentru afacerea ta ca site-ul să funcționeze non-stop, așadar, dacă furnizorul tău nu îți poate oferi un uptime de 99,9%, ar trebui să iei în considerare schimbarea acestuia cât mai curând.
2. Prețul
Unul dintre cele mai invocate motive de către clienți este prețul. Deși prețurile pot varia destul de mult de la o firmă la alta, acestea nu reflectă în mod obligatoriu calitatea serviciilor oferite. Dacă vrei să eficientizezi costurile și ai identificat un furnizorul care îți oferă aceleași caracteristici la un preț mai mic, poți lua în calcul schimbarea firmei de hosting web.
3. Suportul acordat clienților
Un alt aspect foarte important pe care trebuie să îl iei în considerare este suportul acordat de furnizor clientului. La un moment dat, fie că e vorba de o defecțiune tehnică sau un update făcut greșit, vei avea nevoie de ajutor în rezolvarea problemei. Dacă nu beneficiezi de suport non-stop din partea furnizorului, dacă ți se răspunde cu întârziere la solicitări sau dacă problemele tale nu sunt tratate cu seriozitate și profesionalism, atunci ar trebui să schimbi firma de hosting web. Verifică recenziile clienților pentru a vedea cât de mulțumiți sunt de suportul tehnic al firmei respective.
4. Viteza
Un factor decisiv atunci când analizezi posibilitatea schimbării furnizorului de găzduire web este viteza de încărcare a site-ului. Dacă site-ul tău se încarcă greu sau deloc, atunci înseamnă că serverul furnizorului are performanțe foarte slabe, indiferent dacă este vorba de un hardware defect, de rețele lente sau incompatibilități ale software-ului. În situația în care viteza lentă de încărcare a site-ului tău se datorează serviciilor slabe oferite de furnizor, atunci este timpul să cauți cât mai urgent o altă firmă de hosting web. Dacă viteza site-ului este o prioritate pentru tine, citește acest articol pentru a afla Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020.
5. Nivel scăzut de securitate
Securitatea este extrem de importantă în era digitală, cu atât mai mult cu cât peste 30.000 de site-uri noi sunt atacate în fiecare zi. Chiar dacă nu ai fost până acum victima unui atac cibernetic, siguranța site-ului ar trebui să fie o preocupare constantă pentru tine. Dacă constați că site-ul tău este vizat de atacuri DDoS sau alte tipuri de viruși, ar trebui să iei în considerare mutarea la un furnizor cu o rețea securizată, echipată cu sisteme de protecție DDoS. Cu atât mai mult, dacă site-ul tău a fost hackuit sau infectat cu un virus, atunci înseamnă că furnizorul tău nu oferă sisteme de securitate și trebuie negreșit să găsești o nouă firmă de găzduire web.
Ești îngrijorat în privința securității site-ului tău? Află Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020
6. Depășirea limitei de lățime de bandă
Atunci când traficul site-ului crește, vei avea nevoie de o lățime de bandă mai mare. Este posibil ca site-ul tău să necesite mai multă lățime de bandă decât îți oferă planul actual de găzduire web și, de aceea, să întâmpine probleme sau să nu se mai încarce deloc. Pentru a preveni sau a rezolva această situație ai nevoie de un upgrade al planului de găzduire web, pentru a putea beneficia de mai multe resurse și de o limită mai mare a lățimii de bandă. Dacă furnizorul tău nu îți poate oferi acest lucru sau dacă prețul cerut pentru un plan superior este prea mare și nejustificat în comparație cu ceea ce oferă alte companii, atunci este cazul să îți schimbi furnizorul de găzduire web. Există inclusiv companii care oferă planuri de găzduire web fără limită de lățime de bandă, așadar, vei rezolva această problemă pentru totdeauna.
7. Erori de facturare sau taxare suplimentară
Probabil te-ai confruntat și tu cu situații în care furnizorii practică comisioane ascunse pentru a păstra un preț de listă cât mai mic. Nimeni nu vrea să plătească suplimentar pentru anumite servicii despre care nici măcar nu este conștient. Unele companii de găzduire web percep taxe suplimentare pentru serviciile oferite, astfel încât te poți trezi că plătești în final o sumă mult mai mare decât abonamentul lunar. Sau există situații în care furnizorul face pur și simplu greșeli de facturare, iar tu plătești un cost mai mare pentru același serviciu. În oricare dintre aceste situații trebuie să muți serviciul de găzduire web la un furnizor transparent în ceea ce privește costurile și taxele.
8. Spațiu de stocare depășit
Pe măsură ce traficul crește sau site-ul tău se dezvoltă (adaugi pagini noi, elemente foto, video sau diverse funcționalități), este posibil să ai nevoie de mai mult spațiu de stocare. Din păcate, unii furnizori de găzduire web oferă limite de stocare mai puțin generoase și, uneori, nu îți dau posibilitatea de creșterea a spațiului de stocare. Este important să poți beneficia de un spațiu de stocare mai mare, mai ales în situația în care vrei să-ți extinzi site-ul. Dacă te confrunți cu problema limitei de spațiu de stocare atunci ar fi bine să schimbi furnizorul de găzduire web și să alegi un plan care să îți permită să faci upgrade în orice moment.
9. Pachete sărace în caracteristici
Caracteristicele pachetelor de găzduire web pot diferi foarte mult de la companie la alta. Unele firme oferă funcții suplimentare extraordinare pe care alți furnizori nu le au incluse în planurilor lor. Cele mai frecvente dintre aceste funcții includ ultimele versiuni ale panourilor de control, precum cPanel sau Plesk, care oferă posibilitatea de a gestiona cu ușurință contul tău de găzduire web. Dacă ai nevoie de funcții suplimentare specifice pe care furnizorul tău actual nu le oferă, atunci este timpul să te muți la o altă firmă de găzduire web.
Descoperă pachetele noastre de servicii complete de găzduire web.
10. Un nivel de control mai ridicat
Nivelul de control pe care îl ai asupra contului de găzduire web și a site-ului tău este, de asemenea, diferit de la un furnizor la altul. În timp ce majoritatea furnizorilor de găzduire web îți vor oferi un control complet asupra contului și fișierelor tale, în special dacă ești găzduit pe un server dedicat sau ai un plan de găzduire VPS, unii furnizori aleg să limiteze controlul pe care îl ai asupra contului. Dacă ai nevoie de control complet asupra contului tău, atunci ar fi mai bine să schimbi furnizorul de hosting.
11. Impactul asupra SEO
Deși furnizorul de găzduire web nu este răspunzător în mod direct de acest aspect, optimizarea SEO (pentru motoarele de căutare) poate fi afectată de viteza slabă de încărcare sau de căderile frecvente ale site-ului, care se datorează în mare parte serviciilor oferite de furnizorul tău. Dacă observi că performanța SEO a site-ului tău este în scădere, analizează care sunt posibilele cauze. Dacă această situație se datorează factorilor mai sus menționați, atunci ar trebui să schimbi cât mai curând firma de hosting web.
Nu știi care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi un furnizor de găzduire web? Află Ce trebuie să îți ofere cel mai bun plan de găzduire web?
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice