Viteza de încărcare a devenit factor de ranking în motorul de căutare de câțiva ani buni. Google favorizează site-urile care se încarca rapid și le oferă poziții mai bune în paginile cu rezultate ale căutărilor. Dar poate și mai important decât atât este faptul că viteza de încărcare influențează vânzările. Vizitatorii sunt poate cei mai mari critici ai oricărui site, iar dacă experiența pe care le-o oferi este negativă, vor ieși și poate că nu se vor mai întoarce niciodată. Cel puțin pentru magazinele online, o viteză de încărcare slabă este inamicul traficului și, implicit, al vânzărilor.
Din fericire, viteza de încărcare nu este dificil de îmbunătățit, chiar și pentru magazinele online construite pe Magento. Cu toate că vorbim despre una dintre cele mai populare CMS-uri pentru e-commerce, viteza de încărcare nu se numără, cu siguranță, printre punctele sale forte. Dar adevărul este că platforma Magento nu este lentă în mod implicit. Majoritatea problemelor sunt cauzate de faptul că mulți specialiști nu stiu cum să optimizeze site-ul.
Înainte de a realiza următoarele modificări, analizează site-ul cu un tool precum PageSpeed Insights pentru a verifica scorul de viteza pe care l-ai obținut și nota.
Optimizează serverul și solicitările de sistem
Aceste două aspecte sunt printre cele mai importante atunci când îți dorești ca site-ul tău construit pe Magento să aibă o viteza de încărcare mai bună. Având în vedere că această platformă este foarte complexă și necesită multe resurse pentru a funcționa, trebuie să alegi cu atenție tipul de hosting. Găzduirea partajată iese din discuție în această situație. Singurele variante potrivite sunt găzduirea VPS și serverele dedicate. Iată aici un ghid despre recomandările de hardware pe care le oferă specialiștii de la Magento.
9 factori importanți în alegerea planului de găzduire web pentru magazinul tău online
Actualizează la ultima versiune de Magento
Asigură-te că folosești cea mai recentă versiune de Magento. Ultimele update-uri include întotdeauna îmbunătățiri de performantă care afectează funcționalitatea site-ului. Pentru a face acest lucru, trebuie să tii cont de câțiva pasi elementari: realizează un backup, activează modul de mentenanță și abia apoi realizează actualizarea.
Permite configurație Varnish Cache
Cache-ul este unul dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a îmbunătăți viteza de încărcare pentru Magento. Pentru a permite configurația Varnish Cache, trebuie să te autentifici în Admin, iar de aici să selectezi: Store -> Configuration -> Advanced -> System. Aici, modifică Built-in Cache cu Varnish Cache.
Permite Categoriile și Produsele Flat
Viteza de citire a bazei de date afectează, de asemenea, viteza de încărcare a site-ului. Această problemă poate fi rezolvată în doar câțiva pasi simpli. Intră în Admin, apoi accesează Store -> Configuration -> Catalog -> Storefront. Aici există două câmpuri denumite Use Flat Catalog Category și Use Flat Catalog Product. Bifează “DA” pentru ambele.
Optimizează CSS și JavaScript
Atât unirea, cât și minimalizarea fișierelor Javascript și CSS va comprima dimensiunea fișierelor care sunt descărcate de browser-ul utilizatorilor. Pașii pe care trebuie să-i faci: Stores > Configuration -> Advanced -> Developer. Bifează “DA” pentru Merge JavaScript Files, Enable JavaScript Bundling, Minify JavaScript Files, Merge CSS Files și Minify CSS Files. Această setare nu vă aduce îmbunătățiri majore, dar fiecare pas este important pentru o viteză de încărcare mai bună pe Magento. De asemenea, trebuie să știi că poate fi o setare care nu se potrivește site-ului tău. Urmărește cum se comportă site-ul și, în cazul în care îi afectează performanțele, revino pentru a bifa înapoi “NU”.
Dezactivează JavaScript Bundling
Tot în setările JavaScript vei găsi opțiunea JavaScrips Bundling. Această setare are rolul de a optimiza Magento, grupând fișierele Javascript. Aceasta limitează numărul de solicitări pe care motorul de căutare trebuie să le efectueze asupra serverului. Cu toate că poate părea o setare benefică, în cele mai multe cazuri reprezintă o problemă pentru viteza de încărcare, din cauza că fișierele grupate vor deveni mai mari decât ar trebui. Din această perspectivă, este mai bine să dezactivezi această opțiune.
Programează indexarea
Dacă intri în System -> Index Management, vei găsi opțiunile Update on Save și Update by Schedule. Update on save este, în general, o setare care se potrivește magazinelor cu puține produse. În schimb, pentru magazinele cu sute de mii de produse este mai recomandată setarea Update by Schedule. Aici vei putea seta ca indexarea să se realizeze de mai multe ori într-o zi, ceea ce vă ajută la îmbunătățirea vitezei de încărcare.
Optimizează imaginile
Magazinele online conțin o mulțime de imagini de produs. Dacă nu știi cum să le optimizezi, viteza de încărcare a site-ului va fi afectată. Fiind vorba de un număr mare, este imposibil să le optimizezi manual. De aceea, ar fi mai eficient să folosești extensii care să facă acest lucru în locul tău, automat. Poți consulta o listă aici. Ție îți rămâne doar sarcina să te asiguri că imaginile de produs să fie în format JPEG, iar logo-ul în format PNG sau SVG.
Folosește din nou tool-ul PageSpeed Insights. Acesta îți va arăta cum au influențat aceste modificări viteza de încărcare. Dacă scorul este încă mic (în general, pentru magazinele online, un scor de aproximativ 50% este destul de bun), urmează și recomandările pe care ți le oferă tool-ul. În cele din urmă, viteza de încărcare pentru site-ul tău construit pe Magento se va îmbunătăți considerabil!
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice