Multe jocuri multiplayer sunt sustinute pe computerele personale ale administratorilor sau in baza unui sistem in care jucatorii sunt activi si tin serverul deschis in acelasi timp. Desi aceasta poate fi o solutie pentru inceput, multe persoane se pot confrunta cu lag-uri, fisiere pierdute sau inchideri neasteptate. Un server dedicat de gaming este o alternativa care ofera un nivel superior de stabilitate si o experienta mult mai buna.
Jocul Counter Strike a fost unul dintre cele mai populare titluri pe piata in ultimii 20 de ani. Incepand din anul 2012, versiunea Global Offensive a adus imbunatatiri in ceea ce priveste partea de grafica si a devenit foarte apreciat pe comunitatile Steam. Totusi, setarile oficiale sunt determinate de administratori si nu poti face nimic in aceasta privinta.
Pe de alta parte, nu te opreste nimeni sa-ti creezi propriul server. Pe acesta poti juca doar cu cine doresti sa aiba acces, existand in acelasi timp mai multa flexibilitate!
Ce este un server de gaming?
Acesta este un server asemanator cu cele obisnuite, ceea ce inseamna ca este reprezentat de un computer care se afla intr-o anumita locatie. Serviciile de hosting pentru gaming au fost insa concepute special in acest sens si pun la dispozitie resurse si memorie diferite de pachetele de gazduire web obisnuite. Fiind vorba de o solutie dedicata, te poti astepta sa ai timpi de raspuns rapizi si o securitate sporita indiferent de numarul de jucatori.
Un astfel de server functioneaza si in regim single player. Asadar, daca ai o idee pentru un joc atractiv, o poti pune in practica in orice moment. Tine cont de faptul ca intr-un joc de tip host-player, computerul personal al utilizatorilor este cel care sustine locatia, activitatea, interactiunile si afisajele ce tin de arme, scor si rezultate.
Daca multe PC-uri sunt slabe, in joc va exista lag. Un server dedicat te asigura de faptul va nu te vei confrunta cu conexiuni lente la internet, datorita faptului ca tehnologia utilizata este foarte puternica.
Cum functioneaza un astfel de server?
Poti seta numarul maxim de playeri activi, fiind astfel blocate suprasolicitarile. Exista optiuni si pentru conditiile de castig, folosirea echipamentelor, harti si statutul caracterelor. Cu alte cuvinte, sunt acoperite toate nevoile ce tin de hosting-ul normal.
Nu este insa rulat motorul jocului si nu exista un card GPU. In schimb, dispozitivul utilizatorilor este cel responsabl de grafica, sunet si control. Din acelasi motiv, fiecare joc are cerinte de sistem recomandate.
Nu trebuie sa te ingrijorezi de monitorizare sau probleme de securitate, deoarece compania care inchiriaza serviciul este cea care se ocupa de aceste aspecte. In schimb, ceea ce ai de facut este sa te asiguri ca setezi totul in asa fel incat orice persoana sa se bucure de o experienta placuta.
Care sunt avantajele acestei solutii?
In primul rand, conexiunea la internet ajunge la o viteza care poate depasi 1GB/secunda si latimea de banda este de ordinul terabitilor. Un alt avantaj este infrastuctura. Exista servicii de monotorizare active 24/7 si majoritatea centrelor de date au sisteme de backup care te ajuta sa treci peste evenimentele neasteptate intr-un mod mai simplu. De asemenea, sistemele de racire asigura rezistenta in momentele aglomerate.
Poti sa editezi obiectele sau sa schimbi hartile si multe altele in timp real. Ai inclusiv optiunea de a bloca alti jucatori in orice moment. Nu exista fisiere salvate cu progresul care sa fie corupte, iar fiecare client se intoarce de unde a ramas. Costurile pentru acest serviciu nu sunt intotdeauna unele minore. O astfel de investitie te poate ajuta insa sa-ti aduci ideea la viata si sa te bucuri de o activitate care iti face placere!
De ce sa nu hostezi acest joc pe computerul personal
Cerintele de hardware pentru un sistem CS:GO nu sunt unele foarte mari. Desi nu exista informatii concrete in ceea ce priveste specificatiile minime, probabil un proces Intel sau AMD care sa functioneze la o capacitate 2.8 GHZ ar putea fi suficient.
Cat despre memorie, trebuie sa o calculezi in functie de numarul de playeri si de moduri, mape sau module aditionale. In general, este recomandat sa ai 50 GB spatiu sau chiar mai mult. Poti rula jocul pe un sistem HDD, insa tehnologia SSD este cea care ofera timpi de raspuns rapizi si ai nevoie de aceasta pentru a evita lag-ul si intreruperile neasteptate.
Indiferent cat de performant este PC-ul personal, pot aparea insa probleme daca il tii activ in majoritatea timpului. Asadar, cel mai bine ar fi sa apelezi la o solutie profesionala.
Cum poti gazdui un server de CS:GO?
Sa inchiriezi partea de hardware pentru CS:GO este mult mai convenabil decat sa achizitionezi un sistem personal. Vei putea creste sau scade nivelul de performanta in orice moment, precum si sa abandonezi ideea daca nu mai reprezinta o prioritate pentru tine.
Asadar, investitia ta va fi una minima. Exista mai multe tipuri de servere, iar alegerea se face in functie de buget si de preferintele personale. Serverele cloud, spre exemplu, ofera resurse de virtualizare, care sunt doar ale tale si platesti doar pentru ceea ce utilizezi.
Totusi, cea mai buna solutie ramane hosting-ul dedicat. Acest tip de server este disponibil doar pentru tine si iti ofera un nivel de control total, existand acces root si posibilitati de personalizare avansate.
Cum sa configurezi serverul?
Dupa ce alegi solutia potrivita de hosting, tot ce ramane de facut este sa instalezi sistemul de operare si SteamCMD. Te poti conecta prin panoul de control si sa configurezi datele in asa fel incat sa stabilesti conexiunea de la distanta si sa adaugi informatiile de login. SteamCMD va fi descarcat dintr-o sursa oficiala si apoi instalat printr-un sistem de comanda pe Windows sau Linux. Acest proces necesita liniile de coduri specifice si un token GSL.
Motivul pentru care sa legi serverul de un cont oficial de Steam este pentru ca dezvoltatorul oficial sa poata analiza mai bine utilizatorii care incalca regulile.
Inainte de a incepe sa te joci, trebuie sa stabilesti portul oficial. Exista porturi TCP si UDP care au numarul 27015 si permit oamenilor sa comunice prin intermediul internetului. Schimba fisierul directory si apoi seteaza o adresa IP prin care sa poti fi gasit de ceilalti. Ulterior, poti incepe publicarea si promovarea pe forumuri sau prin platformele de social media.
Ce alte jocuri poti juca pe un server propriu?
Printre cele mai populare jocuri, se numara si Call of Duty, Minecraft, Counter Strike Global Offensive, Fortnite, PUBG si World of Warcraft. Acestea au cerinte mari de grafica, ceea ce inseamna ca un server propriu te va ajuta sa joci la un alt nivel si te poate sustine sa atingi performanta.
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice