Majoritatea începătorilor se simt copleșiți când vine vorba de alegerea unei teme WordPress potrivită pentru site-ul lor. Există mii de teme WordPress gratuite și premium. Fiecare temă arată mai bine decât cealaltă. Așadar, cum alegi cea mai bună temă WordPress?
În acest articol, vom împărtăși 9 aspecte esențiale pe care ar trebui să le luați în considerare, astfel încât să poți alege cea mai bună temă WordPress pentru site-ul dvs. Dar mai întâi haide să vedem ce sunt temele WordPress și cum funcționează acestea.
- Cum funcționează o temă WordPress?
- De ce ar trebui să fii atent când alegi tema WordPress?
- 9 aspecte esențiale de care trebuie să ții cont în alegerea temei WordPress potrivite
- Militează pentru simplitate
- Alege o temă WordPress responsive
- Este compatibilă cu diverse browsere
- Este compatibilă cu diverse plugin-uri
- Acceptă plugin-uri multilingv
- Folosește constructori de pagini populari
- Oferă asistență tehnică
- Este optimizată pentru SEO
- Verifică evaluările și recenziile
Cum funcționează o temă WordPress?
Site-urile WordPress au nevoie de trei elemente esențiale: codul principal, plugin-uri și teme WordPress. Nucleul WordPress care este gratuit și open source oferă toate caracteristicile esențiale pentru crearea unui site web WordPress de bază, dar personalizarea site-ului depinde de alegerile de teme și pluginuri ale utilizatorului pentru a putea controla aspectul și funcțiile specializate ale acestuia. Diferitele combinații ale acestor elemente au ca rezultat existența unei game vaste de site-uri WordPress, de la mici bloguri personale la site-urile complexe ale marilor corporații.
Temele WordPress sunt seturi de coduri suplimentare instalate pe nucleul WordPress. Fiecare site WordPress are nevoie de o temă pentru a putea funcționa. Tema dictează caracteristicile esențiale, precum aspectul și macheta site-ului. De asemenea, oferă o varietate de opțiuni de personalizare. Unele teme vin, de asemenea, cu funcții suplimentare concepute pentru a susține nișe specifice, cum ar fi fotografia sau comerțul electronic.
Temele pot fi instalate direct de pe tabloul de control al administratorului site-ului din Directorul cu teme WordPress. Acest director include o listă lungă de teme gratuite, precum și opțiuni premium. De asemenea, permite utilizatorilor să caute teme după nume sau după funcții specifice, cum ar fi palete de culori sau machete.
Tema aleasă poate fi instalată direct în fișierele de cod ale site-ului cu instrumente de pe tabloul de administrare. Pentru a instala o temă din Directorul temelor WordPress, pur și simplu selectează tema dorită și dă clic pe „ Instalare ”. După instalarea fișierelor temă, activează tema și începe să personalizezi funcțiile. Pentru a instala o temă cumpărată sau descărcată în altă parte, pur și simplu încărcă fișierul pe instalatorul de pe tabloul de bord și urmează aceleași instrucțiuni.
Dacă vrei să îți schimbi tema, poți să instalezi și să activezi o altă temă în orice moment, dar acest lucru poate pune anumite probleme. O nouă temă poate să nu afișeze conținutul în același mod și s-ar putea să nu se integreze bine cu plugin-urile instalate anterior sau cu alte caracteristici ale temei anterioare.
Dacă ești încă în perioada de planificare și nu știi exact care sunt etapele necesare, poți urma acești 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit în 2020.
De ce ar trebui să fii atent când alegi o temă WordPress?
WordPress este folosit pentru a crea tot felul de site-uri web . De aceea, fiecare temă se adresează unei piețe specifice.
Tema ta WordPress ar trebui să se potrivească conținutul site-ului web. De exemplu, dacă lansezi un blog pe probleme politice sau sociale, atunci vei avea nevoie de o temă care să îmbunătățească lizibilitatea.
Multe teme WordPress vin cu o mulțime de opțiuni de personalizare. Dacă nu sunt codificate corect, aceste opțiuni îți pot îngreuna schimbarea temelor sau utilizarea altor pluginuri WordPress. Vei ajunge să fii blocat în acea temă sau va trebui să plătești un dezvoltator pentru a te ajuta.
Pe de altă parte, unele teme WordPress care arată foarte bine pot face site-ul incredibil de lent. Nimeni nu agreează site-urile lente, în special Google, care preferă să plaseze în clasamentele sale site-urile rapide.
Tema reprezintă de fapt fața site-ului tău WordPress și joacă un rol foarte important în modul în care utilizatorii și motoarele de căutare îl percep.
Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la pașii pe care îi poți face pentru a te asigura că alegi cea mai bună temă pentru site-ul tău WordPress.
9 Aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a alege tema WordPress potrivită
1. Militează pentru simplitate
Simplitatea este cea mai bună regulă în proiectare. Multe teme WordPress vin cu o mulțime de culori, machete complexe, animații etc. Uneori este posibil să ai nevoie de aceste lucruri, dar în cele mai multe cazuri nu sunt necesare toate aceste opțiuni.
Caută o temă cu un design care să te ajute în atingerea obiectivelor tale, o temă care să arate bine, fără a necesita compromisuri în ceea ce privește utilizarea și simplitatea.
Asigură-te că stilul de prezentare al temei nu este prea complicat. Scopul designului web este de a ajuta utilizatorii să găsească informațiile de care au nevoie și, în același timp, de a ajuta proprietarii de site-uri să își atingă obiectivele.
Pentru un plus de inspirație, aruncă o privire la Cele mai bune 14 teme WordPress gratuite în 2020.
2. Alege o temă WordPress Responsive
Designul responsive nu mai este o opțiune. Temele responsive își ajustează automat aspectul pe diferitele dimensiuni de ecran ale dispozitivelor (laptop, mobil, tabletă etc).
O cantitate foarte mare de trafic web este generată de dispozitivele mobile. În funcție de specificul site-ului tău, numărul persoanelor care vizitează site-ul tău de pe mobil ar putea depăși 50% din traficul total.
Google preferă site-urile mobile-friendly în stabilirea clasamentelor SERP (paginile cu rezultatele motoarelor de căutare), așadar este obligatoriu să te asiguri că tema aleasă este responsive.
3. Este compatibilă cu diverse browsere
Atunci când navigăm pe internet folosim diverse browsere, precum: Google Chrome, Opera, Safari, Firefox sau Internet Explorer. Tema WordPress aleasă poate fi perfectă, dar vei avea o mare problemă dacă nu este compatibilă cu cele mai populare browsere, deoarece conținutul va fi afișat în mod diferit în funcție de browser.
Verifică dacă tema aleasă este compatibilă cu diverse browsere și fă câteva teste de bază, atât pe calculator, cât și pe mobil, înainte de a lansa site-ul.
4. Este compatibilă cu diverse plugin-uri
Adevărata putere a WordPress vine din folosirea plugin-urilor. Acestea îți permit să faci orice dorești cu site-ul tău. Deși există o mulțime de plugin-uri WordPress, unele dintre acestea sunt obligatorii pentru orice site, cum ar fi Gravity Forms , Yoast SEO , W3 Total Cache etc.
Asigură-te că tema ta WordPress acceptă cele mai populare plugin-uri. Dacă nu se specifica exact în descrierea temei, întreabă dezvoltatorul despre acest aspect.
5. Acceptă plugin-uri pentru traducere în mai multe limbi
Poți crea un site WordPress în limba română și, ulterior, să îți dorești ca site-ul tău să fie multilingv. De aceea, este nevoie să te asiguri că tema WordPress aleasă suportă traducere automată și pugin-uri multilingv.
6. Folosește constructori de pagini populari
Constructorii de pagini sunt plugin-uri WordPress care permit crearea de machete de pagini folosind interfața de utilizator drag and drop.
Multe teme premium WordPress vin cu constructori de pagini preinstalați. Unele dintre acestea sunt utilizate doar de dezvoltatorul temei. Utilizarea unui astfel de constructor de pagini pentru a crea pagini de destinație poate produce o mulțime de coduri nedorite. Dacă schimbi vreodată tema, acele pagini vor necesita o curățenie riguroasă.
Ar trebui să alegi teme care sunt livrate cu cele mai populare pluginuri pentru constructorul de pagini . De asemenea, poți achiziționa separat aceste plugin-uri pentru a le folosi și cu alte teme.
7. Oferă asistență tehnică
Unul dintre dezavantajele folosirii unei teme WordPress gratuite este faptul că nu există asistență garantată. Deși unii dezvoltatori oferă suport excelent pentru temele lor gratuite, multe dintre acestea nu au nicio opțiune de asistență. În acest caz, dacă nu te descurci cu tema aleasă, trebuie ori s-o înveți singur, ori să plătești un specialist pentru a rezolva acele mici probleme.
Asigură-te că tema WordPress aleasă oferă documentație și asistență tehnică. Majoritatea temelor WordPress premium oferă documentație detaliată, cu un an de asistență pe e-mail.
8. Este optimizată pentru SEO
Tema WordPress joacă un rol crucial în optimizarea SEO a site-ului tău. Chiar și o temă frumoasă poate genera un cod HTML slab configurat, iar acest lucru poate afecta performanța site-ului tău pe motoarele de căutare.
Pentru nespecialiști poate fi dificil să analizeze singuri codul sursă al unei teme. Acesta este motivul pentru care mulți dezvoltatori au creat teme WordPress premium optimizate pentru SEO.
9. Verifică evaluările și recenziile
Un alt indicator solid al calității unei teme WordPress sunt evaluările și recenziile oferite de utilizatori.
Pentru temele gratuite WordPress, vei găsi secțiunea de evaluare chiar sub butonul de descărcare. Acolo sunt afișate numărul de recenzii și stelele date de utilizatori. Dacă dai click pe 5 stele, atunci se vor afișa toate recenziile care au dat temei 5 stele.
Aproape toate temele WordPress pot primi câteva recenzii negative. Dar dacă numărul de recenzii proaste este neobișnuit de mare, atunci ar trebui să le citești cu atenție.
Există o mulțime de teme WordPress gratuite disponibile, fiind lansate zilnic teme noi. De aceea, atunci când cauți tema WordPress potrivită site-ului tău îți recomandăm să urmărești aceste 9 aspecte wordpress esențiale. Și nu uita că asistența tehnică este foarte importantă, este posibil să ai nevoie de ajutor la configurări.
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice