Esti in cautarea celui mai bun terminal SSH? Atunci ai ajuns in locul potrivit!
In linii mari procotolul SSH permite conectarea la un sistem de la distanta, intr-un mediu cat mai securizat. In acest moment, exista un numar foarte mare de terminale SSH disponibile pe piata, iar fiecare din acestea are plusuri, dar si minusuri.
In textul ce urmeaza va vom enumera cele mai utilizate software-uri SSH precum si functionalitatile acestora.
Putty
Putty este poate cel mai cunoscut client SSH ce ruleaza pe sistemul de operare Windows.
Acesta este folosit pentru a gestiona switch-uri, routere precum si sisteme de operare bazate pe Linux. Suporta SSH1, SSH2, Telnet, SFTP si este compatibil cu masini de 64 si 32 de biti. Este foarte simplu de instalat si configurat.
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi adresa IP a serverului pe care incerci sa te conectezi, sa setezi portul de conectare SSH precum si datele de acces.
Cu Putty poti salva sesiuni, personaliza ecranul, stoca configuratii sau jurnale de sesiune anterioare.
Pentru incepatori, Putty reprezinta cea mai buna optiune in alegerea unui utilitar SSH.
Putty poate descarcat gratuit de AICI
SolarPutty
SolarPutty este un client SSH nou aparut pe aceasta piata. Acesta are mult mai multe caracteristici fata de predecesorul sau, Putty, cum ar fi: integrarea cautarii in Windows, date de logare salvate, asistenta pentru sesiuni multiple sau acces rapid la cele mai recente sesiuni.
Pe langa SSH, SolarPutty accepta si protocoalele Telnet, SCP, SFTP.
La fel ca si popularele browsere Mozilla, Chrome sau Edge, acest terminal ofera o interfata de tip multi-tab. Aceasta permite deschiderea mai multor sesiuni in acelasi timp precum si interschimbarea intre sesiuni prin intermediul unui singur click.
O alta caracteristica a acestui software este aceea de a personaliza culorile pentru fiecare sesiune in parte, acest lucru ajutand la o mai buna organizare.
Acest program poate fi descarcat accesand acest link
MobaXterm
MobaXterm este unul din cele mai folosite software-uri SSH de catre administratorii de servere.
Accepta protocoale ca si SSH, Rlogin, telnet, VNC, RDP, SFTP, XDMCP sau FTP.
Pe langa faptul ca MobaXterm contine caracterisitici similare cu majoritatea clientilor SSH, acesta vine si cu o multime de functii suplimentare, printre care: ssh gateway, port forwarding, x server, editor de text, executii multiple si multe altele.
Comparativ cu alte produse, Mobaxterm are o interfata usor aglomerata, dar foarte intuitiva.
Acest software poate fi gasit atat in varianta free cat si in varianta platita. Puteti descarca Mobaxterm de la aceasta adresa.
SecureCRT
SecureCRT este un software SSH ce detine o interfata traditionala in stilul Windows.
Este un produs comercial compatibil cu protocoalele SSH2, SSH1, Rlogin, Telnet sau TAPI.
Versiunea trial a acestui utilitar este disponibila gratuit timp de 30 de zile. In cadrul acestuia, poti configura si gestiona toate sesiunile create.
SecureCRT dispune de imbunatatiri ale procesului de criptare precum si de automatizarea de task-uri repetitive utilizand scripturi ca VBScript, Python sau PerlScript. De asemenea ofera un control complet asupra fonturilor, culorilor sau chiar a maparii tastelor.
Desi are caracterisitici similare cu alte utilitare SSH, SecureCRT este o alegere foarte populara in randul administratorilor de sistem.
SecureCRT poate fi descarcat de AICI
KiTTY
KiTTY este un derivat gratuit al lui Putty. Pentru a crea KiTTY dezvolatorii acestuia au copiat codul sursa al utilitarului Putty si au adaugat alte cateva functionalitati.
Acest client detine optiuni avansate fata de Putty, inclusiv stocarea detaliilor de acces sau hyperlinking.
De asemenea, KiTTY vine cu un editor de text si un sistem de chat.
Dintre carateristicile acestuia mai pot fi enumerate: managementul fonturilor, rularea unui script local pe un dispozitiv remote, salvarea automata a sesiunilor cu Windows Registry sau posibilitatea de a duplica sesiunea curenta.
Pentru a descarca KiTTY acceseaza acest link.
mRemoteNG
La fel ca SolarPutty, mRemoteNG este un client SSH ce permite deschiderea si gestionarea mai multor sesiuni in cadrul taburilor multiple.
Se pot crea chiar si directoare pentru a organiza mai bine sesiunile sau stoca detaliile de acces. Acest software este compatibil cu protocoale ca VNC, Telnet, Rlogin, http/https.
Daca vrei sa il descarci, acest client SSH poate fi gasit aici.
Terminals
Terminals este un client SSH gratuit de tip open-source. Acest client are o interfata foarte usor de utilizat.
Terminals are cateva functionalitati avansate cum ar fi Tracert, scanare de porturi, interogari DNS sau Ping. Este compatibil cu SSH, RDP, Telnet sau VNC.
Cele mai importante caracteristici ale acestui software sunt: deschiderea ferestrei de sesiune in modul “ecran complet”, captura de ecran, stocarea datelor de conectare ale sesiunilor in cadrul unui fisier securizat, screen sharing si istoricul sesiunilor.
Terminals poate fi descarcat accesand https://github.com/terminals-Origin/Terminals
SmarTTY
SmarTTY este un excelent client SSH folosit de catre utilizatorii de Windows.
Are un design destul de simplu dar eficient si ofera o interfata mult mai prietenoasa decat cea a lui Putty.
Pe langa caracteristicile obisnuite ale unui utilitar SSH, SmarTTY ofera si suport URL, management al fisierelor sau functia de autocomplete.
Cu SmarTTY puteti rula chiar si aplicatii grafice in cadrul serverelor VcXrv X sau XMing. Acestea nu trebuie sa fie configurate manual si ruleaza din momentul instalarii programului.
Acesta poate fi descarcat in mod gratuit la https://sysprogs.com/SmarTTY/
Inca nu te-ai hotarat care este cel mai potrivit client SSH pentru tine?
Nu este nici o problema. Contacteaza-ne oricand prin intermediul Live Chat, email-ului sau sistemului de ticketing, iar noi te vom ajuta in luarea celei mai bune decizii!
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice