In momentul in care vizitati un website, browserul dumneavoastra face conexiuni catre serverul web printr-un protocol de retea numit HTTP. Aceste conexiuni transmit datele de la server catre browserul web, incluzand informatiile de control ale protocolului precum si continutul paginilor web.
Totusi, cu unele ocazii, este posibil sa nu accesati in mod normal website-ul intampinand in schimb o eroare sau un cod de stare.
Codurile de stare indica rezultatul solicitarii datelor de raspuns ale serverului HTTP, acestea fiind numere formate din 3 cifre impartite in urmatoarele categorii:
- 100 – 199: stare informationala;
- 200 – 299: stare de succes;
- 300 – 399: stare de redirectionare;
- 400 – 499: eroare de client;
- 500 – 599: eroare de server.
Trebuie mentionat faptul ca cele mai multe coduri de eroare nu pot fi vizibile in internet. Codurile de erori sunt afisate in pagina web si rezulta in urma cererilor esuate.
Eroare cod 200 OK
Codul HTTP 200 OK este intampinat atunci cand serverul web proceseaza cu succes cererea si transmite in browser continutul, fara probleme.
Utilizatorii vor intalni foarte rar acest cod pe ecran de vreme ce codurile sunt afisate atunci cand este intalnita o anumita problema.
Eroare HTTP cod 500 Internal Server Error
Acest cod de eroare apare atunci cand serverul web a primit o solicitare valida de la un client dar aceasta nu a putut fi procesata.
Aditional, erori HTTP 500 sunt declansate atunci cand serverul intalneste probleme de natura tehnica, ca si spatiul pe disc prea mic sau scaderea volumului de memorie.
Eroare cod 502 Bad Gateway
Codul de stare HTTP 502 Bad Gateway indica faptul ca serverul web pe care il solicitati actioneaza ca un proxy pentru transmiterea informatiilor de la alt server si primeste un raspuns nevalid din partea acestuia.
De cele mai multe ori aceasta eroare este declansata atunci cand sunt intampinate probleme de comunicare intre serverul initial si serverul proxy.
Eroare cod 503 Service Unavailable
Eroarea de tipul HTTP 503 Service Unavailable este intampinata atunci cand serverul web nu proceseaza cererea primita de la client.
Este posibil ca unele servere web sa afiseze erorea HTTP 503 atunci cand este depasita limita maxima impusa a numarului de procese concurente sau utilizarea CPU excesiva.
Eroare HTTP cod 301 Moved Permanently
Eroarea HTTP 301 Moved Permanently arata ca URL-ul accesat de vizitator a fost mutat intr-o alta locatie, utilizand un proces denumit redirectionare HTTP.
Aceasta operatiune permite vizitatorului o solicitare noua pentru a prelua continutul din noua locatie.
In zilele noastre, toate browserele web urmaresc in mod automat redirectionarile HTTP de tip 301, fara a mai fi nevoie de interventia vizitatorului.
Eroare cod 400 Bad Request
Tipul de eroare 400 Bad Request este de cele mai multe ori o problema tehnica. In acest context, serverul web nu poate prelua in mod corect solicitarea din cauza unei sintaxe invalide.
Eroare cod 401 Not Authorized
Acest cod de eroare este declansat atunci cand vizitatorul solicita o resursa care este protejata de serverul web si nu a fost autentificat pentru acces.
In astfel de situatii, clientul va trebui sa se conecteze mai intai la server cu ajutorul unui username si al unei parole.
Eroare HTTP cod 404 Not Found
Eroarea HTTP 404 Not Found indica faptul ca serverul web nu a putut gasi pagina sau fisierul ce este solicitat.
Acest tip de eroare apare cel mai frecvent atunci cand administratorul website-ului sterge un fisier fara a redirectiona adresa catre o locatie noua sau vizitatorii introduc un link URL gresit in browser.
In acest caz, utilizatorii trebuie sa verifice daca adresa URL este cea corecta sau sa astepte pana ce administratorii serverului corecteaza problema redirectionarii.
Intampini una din codurile de eroare afisate mai sus atunci cand iti accesezi site-ul gazduit la noi?
Contacteaza-ne de indata si echipa noastra de suport te va ajuta in remedierea acestor probleme cat ai clipi!
Postări asemănatoare
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice