In primul rand, ce sunt nameservere private?
Atunci cand iti cumperi un serviciu de gazduire web la THC.ro trebuie sa modifici nameserverele domeniului tau. De ce? Pentru ca lega domeniul de serviciile noastre. Nameserverele (sau ns-urile) noastre sunt ns1 pana la ns4.thc.ro Dar cand vrei sa incepi o afacere de tip Reseller? Cum poti “lega” domeniile lor de serviciul de gazduire, fara a ne face noua reclama?
Ei bine, pentru asta exista nameservere private! Poti seta nameserverele sa fie de tipul orice.DomeniulTau.ro / altceva.DomeniulTau.ro etc. Astfel, atunci cand Clientii tai vor face schimbare de ns-uri, nu vei mai face referire la gazduirea noastra.
In acest tutorial o sa detaliem procesul de creare a Nameserverelor Private din interfata ta WHM.
Sunt doar 4 pasi ce trebuie urmati pentru a configura nameservere private:
Pasul 1: Configurarea
Din interfata WHM ne ducem la Basic cPanel & WHM Setup. In partea de jos o sa gasesti sectiunea de nameservere.
Daca este prima configurare, casutele o sa fie necompletate. Asadar nameserverele private trebuie inregistrate – minim 2 sunt necesare.
Salvam schimbarile facute cu “Save changes”
Pasul 2: Setarea unui A record
Fiecare nameserver privat trebuie sa duca spre o adresa IP, asadar o sa trebuiasca adaugate inregistrarile de tip A record catre IP-ul pe care il ai. Poi sa folosesti mai multe inregistrari pentru aceeasi adresa IP.
Pentru a face asta navigam in WHM -> “Edit DNS Zone”, selectam domeniul principal si facem click pe “Edit dns zone”
De aici cream inregistrarile de tip “A record” precum ilustrat imaginea urmatoare, inlocuind IP-ul cu cel al serviciului de gazduire.
La sfarsit salvam setarile facute printr-un click pe “Save”
Pasul 3: Declarare nemaservere private
Aici avem 2 cazuri:
Cazul 1: Domeniul este cumparat de la THC.ro
Trebuie sa nelogam in zona de client, selectam domeniul pe care doriti sa-l folositi ca domeniu principal, si facem click pe cheie.
Pe pagina urmatoare, in partea din stanga o sa avem “Nameservere private”
In campul nameserver trecem ns1/ns2/ns3/ns4 (sau ce doriti) si in campul urmator adresa IP ce va fi setata pentru nameserver-ul respectiv. Foarte important este ns-urilor sa le fie asignat acelasi IP ca in zona DNS (pasul 3)!
POZA Exemplu
Cream ns1.DomeniulTau.ro si atribuim un IP apoi facem click pe Save Changes.
Trebuie create cel putin 2 nameservere.
In caz ca intampinati dificultati, ne puteti contacta oricand si o sa va oferim asistenta cu acest proces.
Cazul 2: Aveti domeniul inregistrat la alta companie
In acest caz, trebuie sa va logati in interfata lor de client si sa folositi uneltele puse la dispozitie de catre ei pentru crearea de nameservere private.
Va recomandam sa-i contactati in caz ca nu identificati mijloacele necesare crearii nameserverelor private.
Pasul 4: Pointarea domeniului catre nameserverele private
Acesta este ultimul pas, ce presupune aplicarea nameserverelor create anterior la domeniul ales.
Trebuie sa te loghezi in zona de client, selectezi domeniul pe care l-ai ales ca si principal si dai click pe cheie.
Pe pagina urmatoare, in partea din stanga o sa vezi sectiunea “Nameservere”
Atentie! In momentul cand faci o schimbare de nameservere, domeniul o sa intampine dificultati de accesare pana cand noile setari sunt propagate prin internet.
Website-ul tau are mult trafic? Iti recomandam sa faci aceasta schimbare noaptea, sau in timpul weekend-ului atunci cand traficul este mai scazut.
De indata ce propagarea este finalizata, poti sa folosesti uneltele DNS din WHM pentru a administra zona DNS a domeniului.
Postări asemănatoare
Redirectionarea mascata a domeniului
Configurarea aplicatiei de email
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice