Nu mai ai acces la panoul de administrare și te întrebi cum să schimbi parola de admin în WordPress? Atunci ai noroc! Am descris mai jos câteva modalități prin care o poți recupera.
Fie că pur și simplu ai uitat parola contului de admin, cineva a schimbat-o sau ți-a spart contul de WordPress, poți să o resetezi ușor.
Ai acces la emailul administratorului?
Atunci când creezi un user în platforma WordPress, acesta este asociat cu o adresă de email. La fel este și în cazul userului cu privilegii de administrator.
În momentul în care accesezi pagina de autentificare WordPress prin domeniu.tld/wp-admin, vei vedea sub formularul de login opțiunea de “Lost your password?” Dând click pe opțiune vei fi redirecționat către o nouă pagină. Dacă nu găsești opțiunea, accesează direct domeniu.tld/wp-login.php?action=lostpassword
Apoi, vei vedea un formular simplu care îți va cere să introduci username-ul asociat contului sau adresa de email care îi corespunde. Completează câmpul cu informația corectă și apasă butonul “Get New Password“. Această acțiune îți va transmite pe email un link pentru resetarea parolei.
Loghează-te pe adresa de email respectivă și verifică inbox-ul pentru un email transmis de website-ul tău. În email o să găsești un link. Imediat ce ai accesat linkul transmis prin email, vei fi redirecționat către a seta o nouă parolă pentru user.
Acum, te poți autentifica în platforma wordpress folosind userul admin sau parola de email asociată contului tău și noua parolă.
Cum schimbi parola de admin în WordPress dacă nu ai acces la email?
Se poate întâmpla să nu ai acces la adresa de email asociată cu contul de administrator. Atunci probabil te întrebi dacă poți să mai schimbi parola de admin în WordPress. Sigur că da!
Pentru a reseta parola de admin în WordPress fară a accesa emailul, trebuie totuși să ai acces la contul de găzduire, respectiv la baza de date.
Dacă folosești un cont de găzduire cu cPanel, autentifică-te în el și accesează secțiunea phpMyAdmin. În acea secțiune o să găsești toate bazele de date pe care website-urile tale le folosesc.
În cazul în care nu ești sigur ce bază de date folosește website-ul tău wordpress, verifică fișierul ” wp-config.php” din File Manager. Vei vedea în fișier următorul cod:
/** The name of the database for WordPress */ define('DB_NAME', 'prefix_wpbazadedate');
unde ‘prefix_wpbazadedate‘ este denumirea bazei de date asociată cu contul tau WordPress.
Acum că ai reparat baza de date în phpMyAdmin, deschide-o apăsând semnul +
Vei vedea o listă cu tabelele din baza de date. Selectează tabelul “wp_users” dând click direct pe denumirea lui. Acolo o să găsești toți utilizatorii platformei.
Că să schimbi parola de admin în WordPress, găsește utilizatorul care corespunde contului de administrator. Acesta o să se afle sub coloana “user_login“.
În stânga utilizatorului, vei vedea butonul de editare “Edit“. Accesează secțiunea și localizează linia care conține “user_pass“. În dreptul ei vei avea varchar(255) (în coloana Type) căreia va fi necesar să îi atribui valoarea MD5 (coloana Function). Apoi, în coloana “Value” pur și simplu introduci noua parolă.
Nu uita să salvezi modificările prin click pe “Go“.
Și gata! Parola a fost schimbată. Te poți autentifica acum în dashboard-ul WordPress folosind noua parolă.
Dacă aveți întrebări legate de cum să schimbi parola de admin în WordPress, ne puteți lăsa un comentariu. Știți și alte metode pentru a reseta parola? Vă rugam să ni le împărtășiți!
Postări asemănatoare
Ce este IPv6: câteva aspecte despre noul protocol
Cele mai vizitate pagini de internet .ro
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice