Crearea unui website nu este cu nimic mai diferită față de procesul punerii bazei unei afaceri online. În acest caz, factorul care iese în evidență este faptul că trebuie să-ți alegi o nișă în care prezinți un interes, o pasiune și pricepere. De ce afirmăm asta? Fiindcă atunci când totul devine dificil, pentru tine nu va conta acest lucru. Ești implicat cu totul în proiect și mergi până în pânzele albe pentru a duce până la bun sfârșit ceea ce îți place. Avantajul unei afaceri online față de una offline este faptul că aceasta poate fi scalată într-un ritm rapid, dinamic iar limita este doar imaginația ta.
Cu atât de multe oportunități este foarte ușor să te apuci de tot felul de proiecte fără ca să finalizezi cel puțin unul singur și să obții rezultatele mult dorite. Da, te credem că ai o tonă de idei. Însă trebuie să înțelegi că e necesar ca la început să te focusezi doar pe acel ceva care crezi că are cel mai mult potențial. Apoi să îți largesti aria în care aplici. Doar știi vorba aceea: “Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul”.
Este mult mai ușor de cât te-ai fi gândit să alegi o idee pentru afaceri online. Totul ține de faptul că trebuie să știi cum să-ți faci simțită prezența în online fie că oferi servicii, produse sau orice altceva au nevoie potențialii tăi clienți.
Așadar, noi suntem aici pentru a te ajuta. Iar înainte de a începe trebuie să pricepi faptul că e primordial să afli unde sunt clienții tăi (offline sau online) și să descoperi o cale prin care să-i informezi despre ceea ce le oferi prin intermediul internetului.
Idei pentru afaceri online
1) Creează-ți un blog
Nu este niciodată prea târziu să începi un blog. În prezent, poți să te faci auzit foarte ușor și la un cost foarte mic – deci nu există scuze. Marele criteriu pe care trebuie să-l urmezi este faptul că e necesar să fii consistent în crearea de conținut.
Cât de lung trebuie să fie un articol?
Este o întrebare foarte bună deoarece Google își schimbă algoritmul în continuu. Pentru 2019, cel mai recomandat este să redactezi articole de 1500+ cuvinte iar dacă nu poți 300 este numărul minim sub care nu merită să cobori; cu toate acestea marele motor de căutare preferă postări de peste 1000 cuvinte. De altfel, și cuvintele cheie joacă un rol la fel de important.
2) Deschide un magazin online
Din nou, repet același lucru ca și la început… alege produsele/serviciile ce reprezintă un interes pentru tine, o pasiune, astfel încât vei ști cum gândesc clienții. Logic, deschiderea unui magazin online sau “ecommerce” (așa cum mai este cunoscut) e mai dificil decât crearea unui blog. Pentru a iti deschide un magazin de e-commerce, iti trebuie cel putin o gazduire web buna si un domeniu achizitionat.
Cum poți face rost de clienți?
Este bine de reținut că trebuie să faci în așa fel încât să aduci pe site-ul tău persoane ce reprezintă un interes în acel domeniu ca mai apoi să-i poți transforma în clienți prin diferite modalități. Dar până acolo mai este, iar acum ai zero trafic în magazinul tău online. Așadar, fie că te-ai prins deja, fie că nu, soluția este reclama. Serios, nimeni nu te va găsi până nu te faci văzut. Cea mai bună cale, dacă nu ai cunoștințe în advertising, este să apelezi la o agenție digitală care va face toată treaba pentru tine (SEO, Social Media, Google Ads, etc).
3) Devino liber profesionist (freelancer)
În 2019 nu mai este necesar să te întâlnești în persoană cu clientul. Astfel, poți beneficia de o tonă de oportunități deoarece îți poți oferi serviciile într-un mod mult mai facil decat dacă ai fi fost angajat la o companie. Nu contează la ce te pricepi, există foarte multe arii în care poți aplica, trebuie doar să încerci.
4) Creează un canal de YouTube
Din prima, vreau să te anunț că a fi YouTuber nu e pentru toată lumea. Poate dura ani până când să îți creezi un public care să genereze un venit decent. Totuși, pentru unii oameni, acest lucru poate părea o nimica toată fiindcă nu doar că sunt pasionați în a crea conținut video, dar ei știu și modul în care să o facă.
Să ai un canal cât de cât popular pe această platformă este ceva de remarcat. Poate, peste timp, reușeti să îți clădești propria comunitate și să combini metodele de mai sus cu aceasta.
5) Creează un curs
Un curs online poate fi o metodă prin intermediul căreia tu îți oferi cunoștințele dintr-un domeniu unor persoane interesate în aprofundarea acelei nișe. Dacă faci totul cum trebuie, poți foarte ușor să faci niște bănuți frumoși. Acesta poate fi publicat fie pe o platformă online ce îți pune pe tavă clienții în schimbul unei dobânzi la fiecare vânzare, fie îți faci propriul site și scapi de aceste reguli. Pentru a încuraja interacțiunea cu produsul tău, ar fi perfect să devii activ pe unele grupuri de pe rețelele sociale din domeniu și să-ți faci o reputație.
Ce aștepți? Cu această multitudine de oportunități poți duce un trai liniștit doar din veniturile facute din afaceri online. Să nu te grăbești atunci când trebuie să hotărăști afacerea pe care vrei să o creezi – folosește tot timpul de care ai nevoie.
Postări asemănatoare
2 Comments
Comments are closed.
Cauta
Categorii
Comentarii recente
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cele mai importante 9 tendinţe în web design pentru 2020
- 6 pași simpli pentru crearea unui site WordPress gratuit - Blog THC.ro la Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu? 13 Sfaturi practice care sigur te vor ajuta
- 11 motive ca să schimbi firma de hosting web în 2020 - Blog THC.ro la Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului în 2020. Optează pentru un server dedicat.
- De ce ai nevoie de suport pentru găzduire web 24/7 - Blog THC.ro la Cum aleg cea mai bună găzduire web? Principalele tipuri de web hosting
- 10 metode verificate prin care să reduci bounce rate-ul - Blog THC.ro la Cum să-ți securizezi gratuit site-ul web în 2020. 10 metode de prevenire a atacurilor cibernetice
Bune toate ideile! De cand cu pandemia de coronavirus, am constatat si eu, la locul de munca, faptul ca singura sursa de venit cat de cat constanta si exploatabila in perioada asta este partea online. In cazul nostru, s-a intamplat sa fie un curs de business broker, care nu era chiar core business-ul nostru. Ne-am fi dorit sa exploatam mai mult partea de vanzare de afaceri (https://trade-x.ro/ro/sfaturile-noastre/cum-sa-ti-vinzi-afacerea), dar pandemia ne-a dat peste cap toate planurile…
Interesante sugestii. Ideile sunt, intr-adevar, de luat in calcul !